Doneeractie

Beste trainers en vrijwilligers,

Het zijn momenteel even minder leuke tijden. Maar een iedereen doet wat hij of zij kan om er toch nog wat van te maken en om de mensen in zijn of haar omgeving te helpen waar mogelijk. Helaas ligt onze KC nu ook even “stil” en missen we de sociale activiteiten en saamhorigheid binnen onze eigen club. Om nu toch een steentje te kunnen bijdragen op maatschappelijk vlak in deze moeilijke tijd, heeft de KC een:

“DONEER ACTIE”

in het leven geroepen.Met deze doneer actie willen wij graag de voedselbank steunen. En hierbij willen wij jullie allemaal vragen om mee te doen!! Hoe hadden we dat in gedachte?

We vragen jullie geen geld, wat we wel van jullie vragen is deze donatie te steunen d.m.v. jullie “witte kaarten”. De KC gaat de waarde van elke door jullie ingeleverde “witte kaart” doneren aan de voedselbank. Heb je thuis nog witte kaarten liggen, of wil je je kaarten van het afgelopen seizoen (liggen nog op de KC) doneren?

Dan kun je het volgende doen:

  1. De “witte kaarten” die je wil doneren, scheur je doormidden
  2. Of geef aan dat je de kaarten van het afgelopen seizoen wilt doneren.
  3. Maak vervolgens een foto van het aantal door jou doorgescheurde kaarten.
  4. Daarna stuur de gemaakte foto naar joan@kcdordrecht.nl
Afbeelding met water, paar, blauw, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

De waarde van de door jou ingeleverde kaarten zullen wij namens de KC doneren aan de voedselbank. Bovenstaande kaarten vertegenwoordigen al een donatie waarde van Euro 82,50. Daar bovenop zal de KC de helft van de door jullie ingeleverde waarde aan kaarten extra doneren. Hierdoor komt de donatie waarde van bovenstaande 5 kaarten dus al uit op Euro 123,75!!

Doe mee met onze actie en help zo de voedselbank!!

We hopen van jullie te horen 😊

Blijf gezond en hopelijk tot snel!!

Peter en Joan

Namens het bestuur van KCD

Aanpassingen website

Beste bezoeker,

Momenteel wordt de website aangepast aan een nieuwe manier van publiceren van content ( de text en afbeeldingen op de site). Deze nieuwe manier geeft weer extra voordelen achter de schermen. Echter het nadeel is dat alles opnieuw ingepakt moet worden om zichtbaar te maken. Het zou dus kunnen voorkomen dat iets ineens op een andere manier gepresenteerd wordt of even niet zichtbaar is,  we proberen zoveel mogelijk de overlast te beperken en de bestaande layout te bewaren.

Helpende handen

“Helpende Handen”

 

Leden van de KC,

 

Als hondenclub hebben wij een duidelijk doel, mensen helpen met hun hond zodat zij op een leuke en goede manier veel plezier beleven aan hun viervoeter. Nu is onze KC ook van mening dat wij een maatschappelijke functie hebben. Het is de taak van de KC en van het bestuur om de (voor)oordelen over honden en eigenaren maatschappelijk een goede plaats te geven. Als mooi voorbeeld kun je denken aan ons “aaihonden project” en onze samenwerking met de dorpsraad van Heerjansdam waar we maatschappelijke problemen bespreken met meerdere verenigingen.

Het bestuur heeft voor komend jaar een doel gekozen om hen een beetje te helpen. Het goede doel is de stichting “Helpende Handen”. Deze stichting heeft meerdere doelen, zo helpen zij mensen die hulp nodig hebben in bijvoorbeeld de huishouding of mensen die eenzaam zijn en aandacht nodig hebben. Zoals bekend bij een ieder die de kranten leest is geld voor dit soort mooie stichtingen een groot probleem. Een ander doel van de stichting is om jonge mensen het “vak” te leren en een diploma te laten behalen zodat zij aan de slag kunnen in de toekomst en vooral hulpbehoevende medemensen kunnen helpen. Iedereen heeft het recht op hulp en aandacht, niemand verdient het om eenzaamheid te kennen. Om een indicatie te geven, voor ongeveer 15 euro in de maand heeft iemand aandacht, liefde en hulp van een jongere in opleiding. De “klanten” horen er weer bij, worden uit hun isolement gehaald en krijgen de aandacht die zij verdienen.

http://stichtinghelpendehanden.nl/

Het bestuur heeft een gesprek gehad met medewerk(st)ers en besloten te helpen in de vorm van een donatie. Tevens doneren wij de opbrengst van de “Hamburger spaarpot” op de bar. Dus uw losse geld en de donatie van de KC komt terecht op een plaats waar het echt nodig is. Wij waren erg onder de indruk van de inzet, vastberadenheid en de liefde van deze groep mensen die met ziel en zaligheid en weinig middelen toch zoveel goed werk weten te verrichten.

Hou de website van de KC in de gaten, begin volgend jaar maken wij daarop bekend wat wij kunnen geven aan deze stichting.

Honden helpen de “Helpende Handen”!

Het bestuur van KC Dordrecht.

nieuwe cursus HOOPER

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
Een Hoopers parcours kan bestaan uit Hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de Hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.
Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.
De hond leert zelfstandig werken en nadenken.
Een geweldige actieve sport die geschikt is voor vele honden!!”
‘De lessen zullen gegeven worden op zondagochtend.
Cursusduur:  12 lessen
Les duurt  50 minuten
Cursusgeld: Euro 55,00
Meenemen:  speeltje, koekjes want Hoopers werkt op beloningssysteem.
Voorwaarden deelname:  
Hond moet minimaal 10 maanden oud zijn
​​​Minimaal EG

Reclame langs het veld

Sinds deze week is het eerste reclame bord verschenen langs het veld.

Draagt u de club ook een warm hart toe?

wilt u de club sponsoren en tegelijk reclame maken voor uw bedrijf?

Mail voor informatie over de mogelijkheden naar info@kcdordrecht.nl

Terras overkapping

Op 8 oktober zijn de werkzaamheden begonnen voor een grote overkapping van 4 bij 7 meter

hier alvast een kijkje bij de eerste werkzaamheden.

Binnenkort het eindresultaat

ZATERDAG 29 SEPTEMBER TITEREN OP DE CLUB!!

ZATERDAG 29 SEPTEMBER TITEREN OP DE CLUB!!

 

 

Op zaterdag 29 september zal een dierenarts aanwezig zijn vanaf 09.00 uur om te titeren. Reserveer een tijd op de intekenlijst. De intekenlijst ligt achter de bar! Per hond wordt er 10 minuten tijd gereserveerd.

 

Let op er dient contant afgerekend te worden bij de dierenarts.