Kerst attentie

Trainers en vaste Vrijwilligers van KC Dordrecht,

 

Het einde van het jaar is inzicht en dit betekend dat de club een paar weken dicht is.

Een club kan niet bestaan zonder alle vrijwilligers die door weer en wind op het veld staan, kantinedienst draaien en evenementen op zich nemen. Stiekem komt er bij het “runnen” van een club heel veel kijken. Een ieder doet zijn best naar eigen kunnen om onze cursisten en leden een warm gevoel te geven. De hond, sport, spel en africhting staan centraal maar het samenzijn op onze club is ook een belangrijk iets.

2019 komt al om de hoek kijken en het bestuur kijkt er naar uit. 2018 was op meerdere vlakken een goed jaar voor de KC en wij hopen dit voort te kunnen zetten om in de toekomst ons bestaansrecht te behouden. Ook onze KC heeft te maken met de economie, de markt en de grillen en wensen van onze “klanten” . Wij zijn voornemens een prachtig jaar te gaan maken en hopen dat jullie met jullie inzet mee doen.

Op de tafel in de kantine staat een klein presentje die de kerstman persoonlijk kwam brengen. Dus voor de vrijwilligers en trainers een kadootje die je zelf mag pakken. Neem er a.u.b. echt maar een anders heeft een ander er geen.

Vergeet alsjeblieft niet jullie declaraties voor de kerst in te leveren zodat het administratieve rendier alles op tijd kan afwerken en ook een paar dagen vrij kan nemen.

Nogmaals onze dank voor jullie inzet, bereidheid, ideeën en support………

Vrolijk kerstfeest, goed oud en nieuw en gezond weer op de KC in het nieuwe jaar!

Het bestuur van KC Dordrecht.

Helpende handen

“Helpende Handen”

 

Leden van de KC,

 

Als hondenclub hebben wij een duidelijk doel, mensen helpen met hun hond zodat zij op een leuke en goede manier veel plezier beleven aan hun viervoeter. Nu is onze KC ook van mening dat wij een maatschappelijke functie hebben. Het is de taak van de KC en van het bestuur om de (voor)oordelen over honden en eigenaren maatschappelijk een goede plaats te geven. Als mooi voorbeeld kun je denken aan ons “aaihonden project” en onze samenwerking met de dorpsraad van Heerjansdam waar we maatschappelijke problemen bespreken met meerdere verenigingen.

Het bestuur heeft voor komend jaar een doel gekozen om hen een beetje te helpen. Het goede doel is de stichting “Helpende Handen”. Deze stichting heeft meerdere doelen, zo helpen zij mensen die hulp nodig hebben in bijvoorbeeld de huishouding of mensen die eenzaam zijn en aandacht nodig hebben. Zoals bekend bij een ieder die de kranten leest is geld voor dit soort mooie stichtingen een groot probleem. Een ander doel van de stichting is om jonge mensen het “vak” te leren en een diploma te laten behalen zodat zij aan de slag kunnen in de toekomst en vooral hulpbehoevende medemensen kunnen helpen. Iedereen heeft het recht op hulp en aandacht, niemand verdient het om eenzaamheid te kennen. Om een indicatie te geven, voor ongeveer 15 euro in de maand heeft iemand aandacht, liefde en hulp van een jongere in opleiding. De “klanten” horen er weer bij, worden uit hun isolement gehaald en krijgen de aandacht die zij verdienen.

http://stichtinghelpendehanden.nl/

Het bestuur heeft een gesprek gehad met medewerk(st)ers en besloten te helpen in de vorm van een donatie. Tevens doneren wij de opbrengst van de “Hamburger spaarpot” op de bar. Dus uw losse geld en de donatie van de KC komt terecht op een plaats waar het echt nodig is. Wij waren erg onder de indruk van de inzet, vastberadenheid en de liefde van deze groep mensen die met ziel en zaligheid en weinig middelen toch zoveel goed werk weten te verrichten.

Hou de website van de KC in de gaten, begin volgend jaar maken wij daarop bekend wat wij kunnen geven aan deze stichting.

Honden helpen de “Helpende Handen”!

Het bestuur van KC Dordrecht.

Nieuwjaarsreceptie 2019

Vrijdag 4 januari

Vanaf 19.00 uur

Nieuwjaarsborrel

Ja, wij/ik ben van de partij, aantal pers.: …………………………………………………………….

Naam: ………………………………………………………………………………………………………….

Tel: ……………………………………………………………………………………………………………..

Email: ………………………………………………………………………………………………………….

Stop de ingevulde flyer in de rode brievenbus op de gang van het clubgebouw of

geef deze af bij de bar. Mailen kan ook naar info@kcdordrecht.nl.

 

nieuwe cursus HOOPER

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
Een Hoopers parcours kan bestaan uit Hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de Hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.
Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.
De hond leert zelfstandig werken en nadenken.
Een geweldige actieve sport die geschikt is voor vele honden!!”
‘De lessen zullen gegeven worden op zondagochtend.
Cursusduur:  12 lessen
Les duurt  50 minuten
Cursusgeld: Euro 55,00
Meenemen:  speeltje, koekjes want Hoopers werkt op beloningssysteem.
Voorwaarden deelname:  
Hond moet minimaal 10 maanden oud zijn
​​​Minimaal EG

Reclame langs het veld

Sinds deze week is het eerste reclame bord verschenen langs het veld.

Draagt u de club ook een warm hart toe?

wilt u de club sponsoren en tegelijk reclame maken voor uw bedrijf?

Mail voor informatie over de mogelijkheden naar info@kcdordrecht.nl

Terras overkapping

Op 8 oktober zijn de werkzaamheden begonnen voor een grote overkapping van 4 bij 7 meter

hier alvast een kijkje bij de eerste werkzaamheden.

Binnenkort het eindresultaat

ZATERDAG 29 SEPTEMBER TITEREN OP DE CLUB!!

ZATERDAG 29 SEPTEMBER TITEREN OP DE CLUB!!

 

 

Op zaterdag 29 september zal een dierenarts aanwezig zijn vanaf 09.00 uur om te titeren. Reserveer een tijd op de intekenlijst. De intekenlijst ligt achter de bar! Per hond wordt er 10 minuten tijd gereserveerd.

 

Let op er dient contant afgerekend te worden bij de dierenarts.

Cursus EHBO bij honden

Cursus EHBO bij honden

bij voldoende animo willen we een cursus EHBO bij honden organiseren.

de cursus duurt 9 weken  theorie, praktijk en wordt afgesloten met een examen.

de cursus zal gegeven worden op dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur.

de kosten zijn 84 euro.

de cursus staat gepland voor de winter 2018 maar de exacte startdatum wordt nog nader bepaald.

Enten op de club

Op zaterdag 26 mei zal een dierenarts aanwezig zijn vanaf 09.00 uur om te enten. Reserveer een tijd op de intekenlijst. De intekenlijst ligt achter de bar! Per hond wordt er 10 minuten tijd gereserveerd.

De eerste enting kost €22.50 en alle overige entingen kosten €19.95 per stuk.

 

Let op er dient contant afgerekend te worden bij de dierenarts.